Prawdziwa włoska pizzeria
na Wilanowie

Z Włoch do Warszawy i całej Polski

16 lat doświadczeń we Włoszech oraz praktyka w zakresie szkoleń i wyrabiania pizzy w Pizzaioili uprawniają nas do tego, by stwierdzić, że robimy prawdziwie włoską pizzę. Zwłaszcza, że pracujemy wyłącznie na włoskich produktach i technologiach. Od wielu lat zajmujemy się importem i dystrybucją produktów do pizzy dla innych pizzerii, co pozwoliło nam wyselekcjonować najlepsze składniki, które decydują o smaku i jakości pizzy – dania z pozoru tylko prostego, ale rewelacyjnego w tejże prostocie. 16-letni pobyt we Włoszech pozwolił dobrze poznać kulturę włoskiej kuchni i jakość serwowanych dań przy zachowaniu minimalnej liczby składników. Opinie naszych warszawskich klientów najlepiej to potwierdzają. Sprawdź sam.
 

Wiemy, co dobre – dobre, bo włoskie

I taką pizzę serwujemy (choć na pizzy się nie zatrzymujemy, ale o tym niebawem…). Wytwarzana przez nas pizza opiera się wyłącznie na naszych produktach, których jesteśmy bezpośrednim importerem jako Mercato Italiano. Mając do dyspozycji niekoniecznie znane na polskim rynku włoskie produkty, postanowiliśmy je wykorzystać do produkcji niestandardowych smaków pizzy, które znajdziesz w menu La Patata. Mozzarella z porchettą, batatami i rozmarynem? To jest pycha! Burrata + mortadela + pistacja? Jeśli wszystko prosto z Italii, to oczywiście! Te i wiele innych nieoczywistych, ale jakże włoskich smaków pokochali już nasi klienci zamawiający pizzę na wynos z La Patata. I wiedzą, że bardziej włosko już się nie da.
 

Mąka, probiotyki i technika

Ciasto to podstawa, a do jego wyrabiania używamy najlepszej wysoko proteinowej mąki Vesuvio W350 z Molini Pizzuti. Ciasto wytwarzane jest bardzo pracochłonną metodą biga, gdzie proces garowania i sposób hydratacji rozłożony jest w czasie i trwa minimum 72 godz. Od kilku lat prowadzimy szkolenia z zakresu techniki wyrabiania ciasta na pizzę różnymi sposobami i z różnych produktów, co pozwoliło nam zebrać doświadczenie i doprowadzić ciasto do perfekcji.
Naszym wyróżnikiem jest stosowanie w cieście kultur bakterii Mater Pro, których jesteśmy w Polsce wyłącznym dystrybutorem. Dzięki tym probiotykom ciasto staje się lekkostrawne, chrupiące i jeszcze smaczniejsze.
 

Pizzeria w sieci: z Wilanowa dokądkolwiek chcesz

Marka La Patata nie jest zastrzeżona tylko jako marka pizzerii dla Warszawy Wilanowa, Kępy i Zawad. To marka z renomą, ale i potencjałem na rozwój w całym kraju. Amatorów prawdziwie włoskiej pizzy wszak nie brakuje. Jeśli więc czujesz, że chciałbyś dołączyć do tworzonej przez nas sieci oryginalnych włoskich pizzerii, to zapraszamy do partnerskiej współpracy!
Zapraszamy również na szkolenia z robienia pizzy. Swoją szeroką wiedzą oraz bogatą praktyką dzielimy się podczas praktycznych szkoleń i warsztatów nie tylko z profesjonalistami.